Mariska Overgaag Sociaal Werker van 2017!

Mariska Overgaag van Kwadraad is tijdens de Dag van de Sociaal Werker verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2017. Na een spannende eindstrijd bleek Mariska de meeste stemmen te hebben ontvangen. De jury roemt onder meer haar inzet en doorzettingsvermogen bij het opzetten van Meldpunt EMMA, dat mensen ondersteunt met schulden in een zo vroeg mogelijk stadium.

Komend jaar zal Mariska optreden als ambassadeur voor het mooie beroep van sociaal werker. Haar doel is Nederland te inspireren om meer in te zetten op preventie en vroegsignalering.

Niet alleen is Mariska een jaar lang ambassadeur van het sociaal werk, maar zij ontvangt ook een bedrag voor een scholingsactiviteit (795 euro) en een bedrag om te besteden aan een project in de wijk (1000 euro).

Initiatief

De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2017 is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland. De verkiezing wordt georganiseerd door arbeidsmarktorganisatie FCB, in samenwerking met mediaplatform Zorg + Welzijn.