Waarom wij online zichtbaarheid belangrijk vinden

— Karin Paauwe

Vraag jij je af wat een organisatie als Kwadraad te zoeken heeft op socialmediakanalen? Dan volg je ons vast nog niet op LinkedIn, Facebook of Twitter. Enkele jaren geleden zijn wij gestart met het verbeteren van onze online presence om onze klanten, partners en opdrachtgevers beter te informeren over wat wij precies doen. En wat is nou een betere plek om daarover te vertellen dan online via social media?

LinkedIn, Facebook en Twitter

Social media zijn plekken waar op een laagdrempelige wijze contact gemaakt kan worden met veel verschillende doelgroepen. Op LinkedIn communiceren wij voornamelijk met onze stakeholders, gemeenten, collega’s en concullega’s. Via Facebook maken we contact met (familie van) medewerkers, klanten en mensen met vragen op het gebied van welzijn. En via Twitter verbinden wij ons met samenwerkingspartijen. We laten op deze kanalen zien wat Kwadraad doet, wie er bij ons werkt en hoe breed onze dienstverlening is. Ook informeren we over nieuw aanbod en vertellen over het effect van ons werk.

 

Informeren, contacten leggen en in gesprek gaan

Inmiddels bereiken wij duizenden mensen met onze online berichtgeving. We informeren hen niet alleen over ons werk, maar beantwoorden ook vragen over sociaal werk in het algemeen. Bijvoorbeeld over het werk van een sociaal raadslid of van een jeugdzorgwerker. We delen informatie over succescases als de meidengroep en pilots zoals de vroegsignalering van schuldproblematiek in Leiden. We beantwoorden vragen, bijvoorbeeld over financiële problematiek en verwijzen mensen door naar de juiste hulpverleners. Ook zijn social media een belangrijk kanaal voor onze arbeidsmarktcommunicatie en zo vinden we sneller geschikte kandidaten voor openstaande functies.

Heb jij een verhaal over je ervaring met maatschappelijk werk? Ben je een maatschappelijk werker die ook over het succes van een workshop, een evenement of bepaalde case wil vertellen? Of deel je graag jouw verhaal over het effect van maatschappelijk werk in een gemeente? Neem contact op met Karin Paauwe via: k.paauwe@kwadraad.nl.